Telefon 022-854-200|office@indexterm.md

Spitalul raional Causeni se poate lauda cu energie verde.

Home » Spitalul raional Causeni se poate lauda cu energie verde.
magazin pompe biral pompe de apa

Spitalul raional Causeni se poate lauda cu energie verde.

Acolo, au fost instalate 30 de panouri solare, dar si un sistem de incalzire cu biomasa. Totul a costat aproximativ 175 de mii de euro – VIDEO

Prima institutie medicala din tara cu energie verde. Spitalul raional Causeni se poate lauda cu acest titlu. Acolo, au fost instalate 30 de panouri solare, dar si un sistem de incalzire cu biomasa. A costat aproximativ 175 de mii de euro, iar peste 80 de la suta din investitie sunt bani europeni.

Cele 30 de panouri solare vor fi o sursa de energie electrica in plus pentru spitalul raional Causeni. Caldura va fi asigurata de aceasta centrala care functioneaza pe baza de peleti.

Cu 3 cazane, centrala termica cu biomasa va incalzi peste 6700 de metri patrati. Deocamdata a fost conectat blocul central din cele 14 existente, acesta fiind insa cel mai mare. Anual, aici ajung aproximativ 6 mii de pacienti.

Acest barbat se afla in spital de mai mult timp. Spune ca recent blocul a fost renovat, iar in saloane au fost instalate cabine de dus. S-a bucurat cand a aflat ca va avea si apa calda. Si pentru ca in spital este cald, angajatii institutiei au spus ca si munca a devenit mai usoara. Si blocul Serviciului de Urgenta va fi conectat la noul sistem de incalzire.

“ Speram ca si noi vom fi conectati si vor fi mai putine cheltuieli. “

Anual, spitalul achita peste 1 mln de lei doar pentru energie electrica.

Ion CIONTOLOI, PRESEDINTE CONSILIUL RAIONAL CAUSENI: “ O sursa ecologic pura si o sursa mult mai ieftin decat cea tradionala, de care se folosea spitalul pana in prezent.” 

Peste 170 de mii de euro au fost cheltuiti pentru procurarea si instalarea noului sistem de incalzire. 140 de mii au fost alocate din fonduri europene, iar 30 de mii de euro au fost oferiti de catre consiliul raional din Causeni.

sursa

Telefon

022-854-200

Telefon

022-854-200

Adresa

Chisinau str.Alba-Iulia 89/1 .of 2

Adresa

Chisinau, str.Alba-Iulia 89/1 .of 2

Email

office@indexterm.md
2018-09-07T13:35:08+03:00